Intre timp

Am fost pe la Istanbul 3 zile si ne-am intors in Iasi cu un turc simpatic care ne ocupa toate serile. De vreo 2 saptamani imi confirm intr-una ca granitele culturale sunt depasite cand vorbim de new generation si ca nu mai suntem doar romani, turci, arabi, francezi, englezi…Globalizarea ne-a acaparat, iar brandurile au distrus intr-un fel traditia si ne-au format o gandire internationala. Bine, asta nu inseamna ca gandim la fel, dar ne putem da seama de firea omului sau ce tip de viata duce in functie brandurile pe care le consuma.

Si chestia asta imi da de gandit, nu stiu daca e bine sau nu…sa facem un profil al oamenilor in functie de brandurile pe care le consuma, dar pare interesant de analizat. E un fel de analiza extinsa a primei impresii. Involuntar, multi dintre noi, cei din new generation, fac asta. Mda. Obama-Pepsi este un rezultat unui astfel de studiu.

Revin la turc…si ii zic turc acum pentru ca este groaznic de nationalist. Isi iubeste tara si compatriotii, dar are si multe valori internationale. Nu e limitat de religie, traditii culinare si alte obiceiuri. Lucru care se intampla cred, ca si la noi, de la un anumit statut social in sus sau in business, dar in acelasi timp tine de fiecare om in parte. Mi-am dat seama ca sunt foarte dedicati lucrului pe care si-l propun sa il faca. Si aici mi-am adus aminte de istorie…adica de toate problemele create de ei multi ani in istoria romanilor si de cum am invatat ca ei sunt dusmanii nostri. In schimb, trecand prin Constantinopol, am vazut ca otomanii, oricat de malefici ar fi fost ei in istorie au fost si sunt un popor care se distreaza. Le place bogatia si sa se laude cu ce au. Le place sa vanda orice, oricat, oricand. Iubesc sincer femeile…pe toate:) Comunica de rup. Daca te opresti la colt de strada este imposibil sa nu te intrebe cineva de unde esti, ce se intampla acolo de unde vii…asta pana zici…omule..eu am plecat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: